КОНОПЕНО СЕМЕ БИО БЕЛЕНО 200гр.

пълноценна храна, отличен източник на енергия

   Цена: 9.90лв.

КОНОПЕНО СЕМЕ БИО БЕЛЕНО 200гр.

Конопените семена са силен питателен източник на протеини и важни мастни киселини. Много поколения са отглеждали конопа само заради неговите семена-повечето от тях са ги ядяли като 'gruel', което наподобява овесена каша. Листата могат да се използват като груба храна,но не и без леките психо-активни странични ефекти.Конопените семена не съдържат главната съставка на марихуаната в себе си и от тях не може да се "вкамените".

Протеинът,който се съдържа в конопените семена,е почти идентичен с такъв в човешката кръв. Смила се от храносмилателната система по фантастичен начин. А на много от пациентите,които имат проблем със смилането на храната,докторите са давали конопени семена. Конопеното семе се е казвало преди "Едестин" и е бил използван от учените,като модел за зеленчуков протеин. Маслото от конопеното семе доставя на човешкото тяло важни мастни киселини. Конопеното семе,е единственото семе,което да съдържа тези киселини почти без никаква наситеност на мазнина. Като допълнение към диетата,тези семена могат да намалят риска от заболявания на сърдечно съдовата система. Точно заради тези киселини,птиците биха живяли по-дълго,ако се хранеха с конопени семена. С конопеното семе,един веган или вегетарианец,могат да преживеят и да не поемат почти никакъв излишък на мазнини.Една шепа конопено семе на ден,ще доставя на организма адекватно количество протеин и важни мастни киселини,необходими за един възрастен.

Конопените семена са една от най-питателните храни и са идеален източник на енергия поради богатото съдържание на:

- омега 6 и омега 3 киселини в идеална пропорция – 3:1

- пълноценни протеини, съдържащи всички незаменими аминокиселини

- минерали: калции, желязо, фосфор, магнезий, натрий и витамин Е

Конопените семена могат да бъдат използвани в различни рецепти за зеленчукови и плодови салати, житни закуски, паста, вегетариански сандвичи.

Произход: Румъния

Пакетирано от: Смарт Органик АД, България

Тагове: