ПТИЧЕ ПРОСО – семе

при пясък в бъбреците, нощно напикаване

   Цена: 5.30лв.

ПТИЧЕ ПРОСО Lithospermum officinale L. – семе

2гр. Производител: Билки ЕООД

Цена: 5.30лв.

 

ПТИЧЕ ПРОСО СЕМЕ
Lithospermum Officinale L., Gromwell Grummel
/ полско семе, врабчево семе, 
врабчово семе,  врядно просо, бабино вретенце, белоочница, птиче  семе /


*Брой семенца в грамаж: 2гр семенца - 100бр, 5гр семенца - 270бр, 10гр - 540семенца                                                                            Приложение: Препоръчва се при пясък в бъбреците, против напикаване при деца.
*** Пояснение - билката птиче просо Lithospermum Officinale - е много рядка билка и семенцата й са по няколко на стръкче. Тази билка е абсолютно различна от обикновеното просо или сорго - Kochia scoparia.

 Начин на употреба: За възрастни - 1/2 чаена лъжичка семе се счуква или смила и се запарва с 400 мл вода за 30 мин. Изпива се на три пъти за един ден.  Отварата само от семена се използва за изчистване на пясък и камъни от бъбреците и пикочния мехур, неволно напикаване при по-големи деца и възрастни, разстройство и кървав дрисък.  

За деца: всяка вечер се изпиват по толкова семенца, на колкото години е детето в продължение на поне 2 месеца или до спиране на напикаването. 1 опаковка от 10 гр /540 семенца/ е достатъчна за този период. /може семенцата да се смилат, стриват предварително или сдъвкват, по желание/

Тагове: