ХУМА ЗЕЛЕНА РОДОПСКА НА БУЧКИ 130гр.

Цена: 4.99лв.

ХУМА ЗЕЛЕНА РОДОПСКА НА БУЧКИ 130гр.

Зелената родопска хума има уникални свойства дължащи се на елемента иридий. Иридият няма земен произход и се характеризира с радиоактивност, която в малки дози има благоприятен ефект. В нея няма наличност на микроогранизми.
Зелената родопска хума е от находището, посочено от Д-р Инж. Иван Иванов - прочети статия


Зелената хума е уникална по своите качества. Тя безценен природен дар, с широк спектър на действие. Зелената родопска хума в различните й вариации има светлосив към зеленикав оттенък  до тъмно сив със зеленикав оттенък вариации. Ярко зелената глина е характерна за Франция  и тя има предимно козметична употреба.

Показания: При кожни проблеми, екземи, косопад, оплешивяване, артрит.
*За налагане се ползва рецептата по-долу.

Външно - Налагане с хума

Използването на хумата за външна употреба дава изключително бърз резултат. Лечители с хума твърдят, че няма лекарствено средство, което да се доближава до нея по ефективност.

Външно - Нанася се върху сгънато на четири платно и се поставя върху болното място.
1. Лапи - състоят се от плътен пласт хума на каша, сложена върху сгънато на четири платно. поставя се на болното място без да се загрява. За мехлеми и каша, залейте хумата с малка вода в стъклен съд и объркайте с дървена или пластмасова лъжичка до кашичка. *За мехлем може да се смеси с мазнина.
2.Превръзки - платно, потопено в глинена вода.
3.Глинена вода или кални бани.
4.Фрикции - с глинена вода.

Хумата се поставя в чист неметален съд - стъклен, порцеланов или емайлиран /хумата никога не се допира с метал/. Залива се с прясна чиста вида, докато я покрие и се оставя да престои, за да поеме влага до момента в който омекне. Водата се отлива в друг съд и се долива при нужда. С ръце или с дървена лъжица се размачкват бучките, докато се получи гъста еднородна маса с плътността на мастикс / вид дъвка /. Глината се поставя с ръка или с дървена лъжица на лист ленен или памучен плат, може на тензух. Слоят трябва да бъде 1-2 см, а широчината: по-голяма от засегнатото място. Компресът се поставя на болното място, закрепва се с памучна кърпа или бинт, според мястото на прилагане. Лекуваният трябва да легне в легло и да се завие с одеяло за 2 до 3 часа. След като компреса се свали, мястото се изплаква обилно с вода. Народните лечители препоръчват използваната хума непременно да се закопава в земята с думите „Майко Земя приеми мойте болести и ми дай здраве”.
Ако първият компрес не е достатъчен, налагане с хума може да се прави всеки ден до излекуване. Хумата не се подгрява!

Вътрешно – Приемане на хума, пиене на хумена вода
Внимание! Приложението, което ви предлагаме е описано в народната медицина и от народни лечители. Приемането на хума за втрешна употреба е ваше лично решение. Тъй като в българския закон глината не е регламентирана като храна, ние не бихме могли да ви я предложим като хранителна добавка.

Вътрешното приемане на хума дава прекрасен резултат при лечение на заболявания на храносмилателния тракт, подагра, атеросклероза, диабет, кожни заболявания, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката, бъбреците, при катаракта, глаукома и други  заболявания. Хумата помага за извличането на токсини от организма. Според нуждите на организма хумата се приема в доза 1 чаена лъчичка на 200 мл вода със стайна температура / не се подгрява /, на гладно.

 

 

Можете да поръчате от ТУК или да разгледате

 

още продукти на нашия ОН-ЛАЙН МАГАЗИН

 

 

Свързани продукти

БЛАТЕН ТЪЖНИК – стрък БЛАТЕН ТЪЖНИК – стрък

Тагове: