ПЛАВУН – стрък

при цироза, подагра, запек, хемороиди, спазми, ревматизъм, алкохолизъм

  Цена: 1.95лв.

ПЛАВУН   Lycopodium selago L. – стрък

30гр. Производител: Шаркови

Цена: 1.95лв.

 

 

ПЛАУН, ПЛАВУН, СТРЪК

Lycopodium selago L.

Действие: В комбинация с алкохол предизвиква неприятни тягостни усещания, силно и продължително гадене, слюнкоотделяне, мъчително повръщане, изпотяване, треперене на мускулите, снижаване на артериалното налягане, промени в сърдечната честота, забавено дишане. Гаденето се засилва при тютюнопушене.

Приложение: За лечение на хроничен алкохолизъм и тютюнопушене. При чернодробни заболявания, цироза и рак на черния дроб, помага при такива болести и състояния, като подагра и ревматизъм, дори и вече да има промени в ставите, а също така и при хроничен запек и хемороиди. Тези обаче, които страдат от разстройство трябва много предпазливо за използват чая, тъй като могат да се появят спазми в червата. Чаят намира широко приложение и при всички заболявания на пикочните и полови органи, при болки и втвърдявания на тестикулите, при пясък в бъбреците и бъбречни колики.

ОТРОВНО! Силно действаща билка! По лекарско предписание, с лекарски контрол!

Начин на употреба: Една равна чаена лъжичка плавун се попарва с 1/4 литър вряла вода и се оставя малко да покисне. На ден се пие само една чаша на глътки и то сутрин, на гладно, половин час преди закуска. При чернодробна цироза и злокачествено чернодробно заболяване се пият две чаши на ден.

Възглавничка с плавун:
Изсушен плавун (в зависимост от големината на схванатото място 100 г, 200 г или 300 г) се напълва във възглавничка, която се поставя през нощта върху болезнените спазматични места. Тази възглавничка запазва действието си до 1 година.  

Тагове: