Rescue remedy - капките за спешна помощ

RESCUE REMEDY

Основни симптоми: Личността изживява в този момент силен шок, който е следствие на току-що случил се инцидент.

 Рескю Ремиди е готова за ползване комбина­ция от цветя, която се прилага като средство за бърза помощ във всички случаи на физически и психологически шок. Комбинацията се състои от следните цветя:

Рок Роуз срещу паника и неочакван страх и истерия,

Импейшънс срещу възбуда и вътрешно напре­жение,

Клематис срещу припадък или травматична дезориентация,

Чери Плъм срещу страх от загуба на контрол,

Стар оф Бетлеем срещу травма на физическо и психическо ниво.

Приемането на Рескю Ремиди предизвиква в рамките на една минута активиране на меха­низми за самолечение, постигайки емоционална стабилизация и психофизическо отпускане. По този начин се създават по-добри предпоставки за медицинско лечение в случай, че то е необхо­димо. Ясно е, че Рескю Ремиди не може да замес­ти лекарската намеса при спешни случаи.

Рескю Ремиди е винаги полезно в ситуации, заплашващи личността и дори Живота й. При шок енергийната система се парализира и съз­нанието се опитва да се отдалечи от тялото, а в най-краен случай го напуска. Комбинацията Рескю Ремиди незабавно елиминира енергийния блокаж, позволявайки на саморегулационните системи на организма да предприемат необхо­димите мерки в дадена ситуация. В случай на  тежки катастрофи или ситуации, при които се рискува Животът, това е първото средство за помощ, което може да бъде дадено от всеки в очакване на лекарите.

Бах е използвал за пръв път този лек през 1930 година, за да спаси Живота на един рибар, който е рискувал да се удави при неочаквана буря. От тогава Рескю Ремиди е помогнал на много хора по света, намиращи се в стресови ситуации, да възвърнат вярата и спокойстви­ето си и често им е помагало да спасят Живота си по индиректен начин. По света все повече се увеличават медицинските екипи, които имат в стандартното си оборудване тази комбинация от цветя.

Рескю Ремиди се използва при всички ситуа­ции на шок, който при различните индивиди се предизвиква от различни неща. Някой може да бъде раз търсен само от трясването на врата или от пристигането на писмо с неприятни новини, за други обаче е необходимо като мини­мум падане от висока стълба или катастрофа с кола.

Ето няколко примера, при които Рескю Реми­ди може да доведе до облекчение: при неочаква­ни финансови проблеми в семейството, при семеен скандал, при уплаха след инфаркт, при работа в стресова обстановка, при посещение на зъболекар, при новина за смъртта на някого, преди и след хирургическа операция и при всички ситуации на остро безпокойство и уплаха.

Съвети за използването на Рескю Ремиди

Дозировката е индивидуална според случая. В екстрени ситуации се взимат 4 капки на всеки 15 минути, докато шокът не бъде частично превъзмогнат. Впоследствие се взимат на все­ки 30 минути, а след подобрение - на всеки 2 часа.

Ако човекът е припаднал, могат да се сипят 4 капки от Рескю Ремиди директно върху уст­ните, върху слепоочията и зад ушите.

Рескю Ремиди е създадено за временно прие­мане и не трябва да се взима продължително във бремето. То не е противопоказно и при алергии, защото не съдържа материален ком­понент на цветята, а само енергийна информа­ция за тях. То може да се съчетава и с аналге­тични средства, тъй като стабилизирайки психоенергетиката, подпомага изчезването на болката.

Рескю Ремиди може да се използва и под формата на компреси и крем, за да лекува одрасквания, малки рани, ухапвания от насеко­ми, външни хемороиди и навяхвания. В случай на големи рани отгоре се поставя марля, напоена с Рескю Ремиди. Промивки с Рескю Ремиди са се оказали полезни в случаи на възпаление на вен­ците.

Рескю Ремиди не може да замести друга терапия с цветята на Бах, но може да представлява начална фаза на лечението.

С капките на Рескю Ремиди може да се облек­чат менструални болки, колики, епилептични кризи, мигрена и други подобни, но в случай, че се използват само при първоначалните сигна­ли.

Много е ефикасно при настинка Рескю Ремиди да се вземе вечер с топла напитка, за да ста­билизира състоянието през нощта, така че имунната система да се засили.

Рескю Ремиди за домашните любимци

Цветните есенции на Бах се отразяват доб­ре и на животните, като им действа много по-бързо. Обикновено в храната или във водата се слагат 4 капки от Рескю Ремиди в случай на злополука, хирургическа операция или след раждане.

Рескю Ремиди за цветята

Цветята също реагират добре, ако се доба­вят 4 капки към водата им за поливане в случай на присаждане, резки атмосферни промени или след дълга липса на поливане.

Дозирането на Рескю Ремиди става като се слагат 4 капки от изходния концентрат в чаша с вода и после се изпива сместа на малки глът­ки в рамките на 10 минути. Ако не се достигне Желаният ефект, се приготвя втора чаша. При липсата на течности може да бъде капнато Рескю Ремиди от флакона с концентрата върху устните, венците, на слепоочията, на китки­те, на свивката на лакътя и върху сърдечната  област.

Друга форма на приемане на цветята на Бах е в неразреден вид, директно от флакона с из­ходния концентрат. По този начин есенцията оказва незабавен ефект, който обаче изчезва много бързо. Сместа с вода оказва много по-дълготрайно въздействие, както показва прак­тиката.

Цветята на Бах могат да бъдат използвани под формата на компреси при възпаления на кожата, на Жлезите и др. За целта се капват шест капки в половин литър вода и с марля, потопена в този разтвор, се налага засегнато­то място.

Вани с цветните есенции на Бах се препоръчват при стрес и изтощение, за отпускане или за прекратяване на симптомите на започваща настинка. Специалисти препоръчват 5-6 капки (10 от Рескю Ремиди) от избраните изходни концентрати да се сложат във ваната.

Откъс от книгата на Пати Аспен "Цветята на Бах"

 

 


Кой е Д-р Бах
Същност на Цветолечението на Д-р Бах
Често задавани въпроси и отговори
Описание на цветята при деца (Б. Мацарела)
Реперториум за деца (Б. Мацарела)
Кратък въпросник за деца (Б. Мацарела)
Реперториум (Ф. Уилър)
Когато не усещаме ефект
Rescue remedy - капките за спешна помощ
Бременност и кърмене
Приготвяне, приемане, дозировка
Физически симптоми
Често използвани комбинации
Форми на протичане на реакции

Тагове: